ΝΕΑ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΣΕ €1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ
04.03.2015

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΥΞΑΝΕΙ
ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 
ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΣΕ €1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ

-  προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2015 - Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) ανακοίνωσε ότι αυξάνει τη χρηματοδότηση προς τους νικητές του 2015 από €700.000 σε €1.000.000. Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από το εντεινόμενο ενδιαφέρον στο φετινό διαγωνισμό, το οποίο οδηγεί σε νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Επιπλέον, ανταποκρινόμενο στην εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2015, το ΗΕΑ ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων έως τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015.

Με την ευκαιρία της αύξησης της χρηματοδότησης, καθώς και της παράτασης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, οι διοργανωτές του θεσμού προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να  υποβάλλουν την επιχειρηματική τους ιδέα στην ιστοσελίδα του Βραβείου (www.hellenicaward.com).

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012 με βασικό γνώμονα ότι η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για την ευημερία της Ελλάδας και στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Ο θεσμός, τον οποίο διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί ο Όμιλος Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, απευθύνεται τόσο σε έμπειρους, όσο και σε νέους επιχειρηματίες, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια επιδεικνύουν βιωσιμότητα, καινοτομία, χρηματοοικονομική σύνεση και ρεαλισμό, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας βραβεύει κάθε χρόνο έναν έως και πέντε νικητές, παρέχοντάς τους όλους τους απαιτούμενους πόρους, προκειμένου να υλοποιήσουν με επιτυχία τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Οι νικητές του 2015 θα μοιραστούν συνολικό ποσό χρηματοδότησης έως €1.000.000, το οποίο παρέχεται από τον Όμιλο Libra Group και τους εταίρους του Βραβείου. Επιπλέον, σε κάθε νικητή παρέχεται συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship) από ανώτερο στέλεχος επιχείρησης, καθώς και εξειδικευμένη υποστήριξη από – κυρίως Ελληνικές – επιχειρήσεις. Αυτές αποτελούν μια σειρά από παρόχους νομικών και λογιστικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών μάρκετινγκ, τεχνολογίας, επικοινωνίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Στο Βραβείο, αίτηση μπορούν να υποβάλουν άτομα ή ομάδες προσώπων που έχουν μία νέα επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία, καθώς και υφιστάμενες ιδιωτικές εταιρείες,  οι οποίες ωστόσο είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν μια νέα επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και, παράλληλα, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από 4 Μαρτίου έχει μεταφερθεί για τις 23 Μαρτίου 2015.
Tα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου 2015.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν στο τέλος Μαΐου 2015.

----------------------------------------

Σχετικά με το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας:

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 με σκοπό την ενίσχυση έμπειρων ή νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών με την παροχή χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Ο Όμιλος Libra Group έχει δεσμευθεί για χρηματοδότηση  άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, που θα βοηθήσει τους  επιχειρηματίες στην Ελλάδα να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξή του. Συμμέτοχοι στο πρόγραμμα του Βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, συμβάλλοντας στην κατάρτιση και εκπαίδευση των νικητών και όχι μόνο από το 2014, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο κος Δημήτρης Γουλανδρής.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας  είναι η Antidote, η Kick Athens, η Microsoft Hellas, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η People for Business, η Reed Smith, η S&Team και η SAP Hellas.

www.hellenicaward.com

Σχετικά με τον Όμιλο LibraGroup:

O Όμιλος Libra Group είναι μια διεθνής επιχείρηση που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν σε πέντε ηπείρους. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπορία, τη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ξεκινώντας από μια ναυτιλιακή επιχείρηση με έτος ίδρυσης το 1976, ο Όμιλος Libra Group, που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη,  διακρίνεται από έναν συνδυασμό παραδοσιακών αξιών, νέων ιδεών και μιας ευέλικτης νοοτροπίας που του επιτρέπει να ανιχνεύει και να αξιοποιεί τις αναδυόμενες ευκαιρίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ακόλουθο ιστότοπο: www.libra.com

Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (TheHellenicInitiative):

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (TheHellenicInitiative) ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα, που το όραμά του είναι, μέσω της γενναιοδωρίας της ελληνικής Διασποράς και Φιλελληνικής κοινότητας, vα αναπτύξει βιώσιμα οικονομικά προγράμματα και προγράμματα βελτίωσης των επιχειρήσεων για να οδηγήσει τους Έλληνες σε μια μακροπρόθεσμη ευημερία.

http://www.thehellenicinitiative.org

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

ΧρίστηΣωτηρίου
V+O COMMUNICATION
Τηλ.: +30 211 75 01 213
e-mail: csot@vando.gr

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΑΠΟ ΤΗ MICROSOFT HELLAS ΚΑΙ ΤΟ
KICK ATHENS
18.02.2015
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΑΠΟ ΤΗ MICROSOFT HELLAS 
ΚΑΙ ΤΟ KICK ATHENS

Δυο εβδομάδες απομένουν μέχρι τη λήξη υποβολής αιτήσεων (έως 4 Μαρτίου 2015)


ΑΘΗΝΑ, 18 Φεβρουαρίου 2015

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, ανακοινώνει την προσφορά υποστήριξης για νικητές και φιναλίστ του βραβείου από τον τεχνολογικό κολοσσό Microsoft και το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Kick Athens. Αυτές οι νέες προσφορές θα εμπλουτίσουν σημαντικά το εύρος των επιχειρηματικών υπηρεσιών υποστήριξης που προσφέρονται δωρεάν στους νικητές του βραβείου. Επιπλέον, η Kick Athens προσφέρει υποτροφίες όχι μόνο στους νικητές, αλλά και στους φιναλίστ του διαγωνισμού.

H Microsoft είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας στην τόνωση της ανάπτυξης και της ευημερίας στην Ελλάδα, η Microsoft Hellas (www.microsoft.com/hellas) θα προσφέρει σύγχρονο λογισμικό δωρεάν στους φετινούς νικητές, συμβάλλοντας στη βιώσιμη λειτουργία τους, βελτιστοποιώντας την οργάνωση και ανάπτυξή τους.

Η Kick Athens (www.kickathens.gr) δεσμεύτηκε για 10 δωρεάν θέσεις στο εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας διάρκειας έξι εβδομάδων. Το πρόγραμμα της Kick αποσκοπεί να προσφέρει ολοκληρωμένη καθοδήγηση σε επιχειρηματίες κατά τα πρώτα στάδια της δημιουργίας των επιχειρήσεών τους, καθώς και να τους εξοπλίσει με γνώση και διορατικότητα για τη δημιουργία μιας βιώσιμης επιχείρησης από την αρχή.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, αναφέρει σχετικά: «Είναι μεγάλη μας τιμή που εταιρείες και οργανισμοί με σημαντική παρουσία παγκοσμίως έχουν επιλέξει να υποστηρίξουν την Ελληνική επιχειρηματικότητα και αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας μέσω τέτοιων πολύτιμων προσφορών υποστήριξης στους νικητές και φιναλίστ μας. Η Microsoft Hellas και η Kick Athens είναι μέλη της συνεχούς διευρυνόμενης οικογένειας υποστηρικτών, καθώς και πρεσβευτές καλών επιχειρηματικών πρακτικών και επιτυχιών. Οι υποστηρικτές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας έχουν ήδη βοηθήσει τους 8 νικητές του βραβείου που έχουν αναδειχθεί στο παρελθόν να προσφέρουν στην Ελληνική οικονομία με τη συνολική δημιουργία εκατοντάδων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας».


Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012 με βασικό γνώμονα ότι η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για την ευημερία της Ελλάδας και στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Ο θεσμός, τον οποίο διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί ο Όμιλος Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, απευθύνεται τόσο σε έμπειρους, όσο και σε νέους επιχειρηματίες, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια επιδεικνύουν βιωσιμότητα, καινοτομία, χρηματοοικονομική σύνεση και ρεαλισμό, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Kάθε χρόνο, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας βραβεύει έναν έως και πέντε νικητές, παρέχοντάς τους όλους τους απαιτούμενους πόρους, προκειμένου να υλοποιήσουν με επιτυχία τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Οι νικητές του 2015 θα μοιραστούν συνολικό ποσό χρηματοδότησης έως €700.000, το οποίο παρέχεται από τον Όμιλο Libra Group και τους εταίρους του Βραβείου. Επιπλέον, σε κάθε νικητή παρέχεται συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship) από ανώτερο στέλεχος επιχείρησης, καθώς και εξειδικευμένη υποστήριξη από – κυρίως Ελληνικές – επιχειρήσεις. Αυτές αποτελούν μια σειρά από παρόχους νομικών, και λογιστικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών μάρκετινγκ, τεχνολογίας, επικοινωνίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Στο Βραβείο, αίτηση μπορούν να υποβάλουν άτομα ή ομάδες προσώπων που έχουν μία νέα επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία, καθώς και υφιστάμενες ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες ωστόσο είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν μια νέα επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και, παράλληλα, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.

Tα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου 2015.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν στο τέλος Μαΐου 2015.


----------------------------------------


Σχετικά με το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας:
Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 με σκοπό την ενίσχυση έμπειρων ή νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών με την παροχή χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Ο Όμιλος Libra Group έχει δεσμευθεί για χρηματοδότηση άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, που θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες στην Ελλάδα να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξή του. Συμμέτοχοι στο πρόγραμμα του Βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, συμβάλλοντας στην κατάρτιση και εκπαίδευση των νικητών και όχι μόνο από το 2014, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο κος Δημήτρης Γουλανδρής.
Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι η Antidote, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η People for Business, η Reed Smith, η S&Team και η SAP Hellas.
www.hellenicaward.com

Σχετικά με τον Όμιλο Libra Group:
O Όμιλος Libra Group είναι μια διεθνής επιχείρηση που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν σε πέντε ηπείρους. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπορία, τη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ξεκινώντας από μια ναυτιλιακή επιχείρηση με έτος ίδρυσης το 1976, ο Όμιλος Libra Group, που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη, διακρίνεται από έναν συνδυασμό παραδοσιακών αξιών, νέων ιδεών και μιας ευέλικτης νοοτροπίας που του επιτρέπει να ανιχνεύει και να αξιοποιεί τις αναδυόμενες ευκαιρίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ακόλουθο ιστότοπο: www.libra.com

Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative):
Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα, που το όραμά του είναι, μέσω της γενναιοδωρίας της ελληνικής Διασποράς και Φιλελληνικής κοινότητας, vα αναπτύξει βιώσιμα οικονομικά προγράμματα και προγράμματα βελτίωσης των επιχειρήσεων για να οδηγήσει τους Έλληνες σε μια μακροπρόθεσμη ευημερία.
http://www.thehellenicinitiative.org

Σχετικά με τη Microsoft:
Η Microsoft (Nasdaq "MSFT"), η οποία ιδρύθηκε το 1975, είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες. Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση: http://www.microsoft.com/hellas.
To Τμήμα Customer and Partner Experience αποτελεί ένα ζωντανό κανάλι επικοινωνίας της εταιρείας, με πολλά και διαφορετικά ακροατήρια που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. Στόχος του Τμήματος είναι η ικανοποίηση των πελατών, μέσα από την συνεχή βελτίωση των τεχνολογικών υποδομών και των υπηρεσιών. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.microsoft.com/hellas/cpe.
Microsoft είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της Microsoft Corp.στις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή άλλες χώρες. Άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι εμπορικά σήματα των εταιρειών που τα διαθέτουν. Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο εξυπηρετούν ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Σχετικά με το Kick
Τo Kick ξεκίνησε από το Seattle από τον Michal Libes, έναν «κατά συρροήν» επιχειρηματία και σύντομα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, λειτουργώντας αυτή την στιγμή σε 4 ηπείρους, ενώ στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες για το Kick Athens: www.kickathens.gr


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
Χρίστη Σωτηρίου, V+O COMMUNICATION
τηλ.: +30 211 75 01 213, mail: csot@vando.gr
Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤIKOΤΗΤΑΣ 2015 ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ
04.02.2015

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤIKOΤΗΤΑΣ 2015 ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

 -   Ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-up) θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν  χρηματοδότηση ύψους €700.000
Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 4 Μαρτίου 2015

ΑΘΗΝΑ, 4 Φεβρουαρίου 2015   –  Μόλις ένας μήνας απομένει πριν την λήξη υποβολής αιτήσεων για το φετινό Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ). Επιχειρηματίες με νέες επιχειρηματικές ιδέες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας του ΗΕΑ (www.hellenicaward.com) έως τις 4 Μαρτίου 2015, διεκδικώντας άτοκη χρηματοδότηση ύψους €700.000, καθώς και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship).

Από  την ανακοίνωση της έναρξης του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2015, περισσότερες από 180 επιχειρηματικές ιδέες έχουν υποβληθεί, οι οποίες στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή του Βραβείου.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012 με βασικό γνώμονα ότι η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για την ευημερία της Ελλάδας και στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Ο θεσμός, τον οποίο διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί ο Όμιλος Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, απευθύνεται τόσο σε έμπειρους, όσο και σε νέους επιχειρηματίες, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια επιδεικνύουν βιωσιμότητα, καινοτομία, χρηματοοικονομική σύνεση και ρεαλισμό, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας βραβεύει κάθε χρόνο έναν έως και πέντε νικητές, παρέχοντάς τους όλους τους απαιτούμενους πόρους, προκειμένου να υλοποιήσουν με επιτυχία τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Οι νικητές του 2015 θα μοιραστούν συνολικό ποσό χρηματοδότησης έως €700.000, το οποίο παρέχεται από τον Όμιλο Libra Group και τους εταίρους του Βραβείου. Επιπλέον, σε κάθε νικητή παρέχεται συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship) από ανώτερο στέλεχος επιχείρησης, καθώς και εξειδικευμένη υποστήριξη από – κυρίως Ελληνικές – επιχειρήσεις. Αυτές αποτελούν μια σειρά από παρόχους νομικών και λογιστικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών μάρκετινγκ, τεχνολογίας, επικοινωνίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του θεσμού, έχουν βραβευθεί συνολικά οκτώ καινοτόμες νέες επιχειρήσεις, οι οποίες με την ολοκληρωμένη υποστήριξη του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, υλοποιούν με επιτυχία τα επιχειρηματικά τους σχέδια και συμβάλλουν  στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας μέσα από τη δημιουργία εκατοντάδων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας.

Στο Βραβείο, αίτηση μπορούν να υποβάλουν άτομα ή ομάδες προσώπων που έχουν μία νέα επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία, καθώς και υφιστάμενες ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες ωστόσο είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν μια νέα επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και, παράλληλα, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.

Tα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου 2015.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν στο τέλος Μαΐου 2015.

----------------------------------------

Σχετικά με το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας:

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 με σκοπό την ενίσχυση έμπειρων ή νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών με την παροχή χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Ο Όμιλος Libra Group έχει δεσμευθεί για χρηματοδότηση  άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, που θα βοηθήσει τους  επιχειρηματίες στην Ελλάδα να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξή του. Συμμέτοχοι στο πρόγραμμα του Βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, συμβάλλοντας στην κατάρτιση και εκπαίδευση των νικητών και όχι μόνο από το 2014, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο κος Δημήτρης Γουλανδρής.
Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας  είναι η Antidote, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η People for Business, η Reed Smith, η S&Team και η SAP Hellas.
www.hellenicaward.com

Σχετικά με τον Όμιλο Libra Group:

O Όμιλος Libra Group είναι μια διεθνής επιχείρηση που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν σε πέντε ηπείρους. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπορία, τη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ξεκινώντας από μια ναυτιλιακή επιχείρηση με έτος ίδρυσης το 1976, ο Όμιλος Libra Group, που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη,  διακρίνεται από έναν συνδυασμό παραδοσιακών αξιών, νέων ιδεών και μιας ευέλικτης νοοτροπίας που του επιτρέπει να ανιχνεύει και να αξιοποιεί τις αναδυόμενες ευκαιρίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ακόλουθο ιστότοπο: www.libra.com

Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative):

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα, που το όραμά του είναι, μέσω της γενναιοδωρίας της ελληνικής Διασποράς και Φιλελληνικής κοινότητας, vα αναπτύξει βιώσιμα οικονομικά προγράμματα και προγράμματα βελτίωσης των επιχειρήσεων για να οδηγήσει τους Έλληνες σε μια μακροπρόθεσμη ευημερία.
www.thehellenicinitiative.org

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Χρίστη Σωτηρίου
V+O COMMUNICATION
Τηλ: +30 211 75 01 213
Email: csot@vando.gr

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓIA TΡΙΤΗ
ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
19.11.2014

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓIA TΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση στο  Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2015

- Ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-up) θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν χρηματοδότηση ύψους 700,000 ευρώ

ΑΘΗΝΑ, 19 Νοεμβρίου 2014   –  Το  Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε την έναρξη του τρίτου ετήσιου διαγωνισμού και καλεί Ελληνικές νεοφυείς (start-up) επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση στο Βραβείο για το 2015. Με γνώμονα ότι η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για την ευημερία της Ελλάδας, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012 από τον Όμιλο Libra Group, εν μέσω οικονομικής ύφεσης με στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, μέσω έμπρακτης υποστήριξης αλλά και χρηματοδότησης των πλέον υποσχόμενων επιχειρήσεων της Ελλάδας. Έκτοτε έχουν βραβευθεί οκτώ καινοτόμες νέες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους. Όλες μαζί έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και συνεισφέρουν στην Ελληνική οικονομία.

Ο θεσμός, τον οποίο διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί ο Όμιλος Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, βραβεύει κάθε χρόνο έναν έως και πέντε νικητές, παρέχοντάς τους όλους τους απαιτούμενους πόρους, προκειμένου να υλοποιήσουν νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Πέραν της άτοκης χρηματοδότησης, το Βραβείο προσφέρει στους νικητές του ένα ευρύ φάσμα  υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship) από πολύπειρα στελέχη επιχειρήσεων. Οι νικητές του 2015 θα μοιραστούν το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ύψους περίπου 700,000 ευρώ, το οποίο παρέχεται από τον Όμιλο Libra Group και τους εταίρους του Βραβείου.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια επιδεικνύουν βιωσιμότητα, χρηματοοικονομική σύνεση και ρεαλισμό, καινοτομία,  δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν άτομα ή ομάδες προσώπων που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία, καθώς και υφιστάμενες ιδιωτικές -μη εισηγμένες- εταιρείες,  οι οποίες ωστόσο είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν μια νέα επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και, παράλληλα, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.

Επιπλέον, βασική προϋπόθεση της βράβευσης είναι οι διαγωνιζόμενοι να ιδρύσουν επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα, συνεισφέροντας έτσι  στην τόνωση της οικονομίας αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κατά τα δύο πρώτα χρόνια διοργάνωσης του Βραβείου, περισσότερα από 2.000 άτομα ενεγράφησαν στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (www.hellenicaward.com), ενώ υποβλήθηκαν συνολικά περίπου 800 επιχειρηματικά σχέδια. Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε ενδελεχώς όλες τις αιτήσεις, προτού αναδείξει τους τελικούς νικητές.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας έχει βραβεύσει τις ακόλουθες επιχειρηματικές ιδέες: 

Νικητές 2013:

1. Stella Mare, Επιχείρηση επεξεργασίας θαλασσινών που στοχεύει τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις εξαγωγές

2. Casa Parlante, «Ζωντανό Μουσείο» που αναπαριστά την καθημερινότητα μιας οικογένειας ευγενών  σε μια ιστορική έπαυλη του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα

3. Different & Different, Ακαδημία μαγειρικής τέχνης και καινοτόμος επιχείρηση catering

4. rabt, Πλατφόρμα/εφαρμογή για smartphonesκαι tablets, η οποία προβάλει μια σειρά από video σχεδιασμένη ξεχωριστά για τον κάθε χρήστη

Νικητές 2014:

5. Anassa Organics, Επιχείρηση που επεξεργάζεται και εμπορεύεται  premium τσάι βοτάνων και αφεψήματα, απευθυνόμενη  στην Ελληνική και  διεθνή αγορά

6. e-satisfaction, Ανεξάρτητη πλατφόρμα που καταγράφει ολόκληρη την εμπειρία διαδικτυακής αγοράς των e-shoppers από την περιήγηση μέχρι την παραγγελία και την παράδοση – ένα ολοκληρωμένο εργαλείο αξιολόγησης του ηλεκτρονικού εμπορίου

7. Open Circle, Διαδικτυακή κοινότητα/πλατφόρμα, όπου επιχειρηματίες με όραμα παρουσιάζουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες  με σκοπό την προώθηση συνεργασιών με επενδυτές που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάπτυξή τους

8. RTsafe,  μια επαναστατική προσέγγιση για τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της ακτινοθεραπείας για τους καρκινοπαθείς, η οποία ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί την πιθανότητα βλαβερών παρενεργειών της ακτινοβολίας

Όλοι οι νικητές του Βραβείου  βρίσκονται σε πλήρη δραστηριότητα και ακολουθούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Υπολογίζεται ότι οι νικητές του Βραβείου έχουν δημιουργήσει πάνω από 500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Πέραν της συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentorship), που παρέχεται σε κάθε νικητή,  προσφέρεται αφιλοκερδώς εξειδικευμένη υποστήριξη στους νικητές από – κυρίως Ελληνικές – επιχειρήσεις. Αυτές αποτελούν μια σειρά από παρόχους νομικών και λογιστικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών μάρκετινγκ, τεχνολογίας, επικοινωνίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

«Έπειτα από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, εκατοντάδες επιχειρηματικά πλάνα και 8 νικητές, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας έχει πια ωριμάσει, διατηρώντας ωστόσο απαρέγκλιτα τον αρχικό στόχο του, αυτόν της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την υποστήριξη αυτών που έχουν όραμα και θέληση να δημιουργήσουν υγιείς επιχειρήσεις. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που ξεκινά το τρίτο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και προσβλέπουμε να βραβεύσουμε αρετές όπως η δημιουργικότητα και ο μόχθος, οι οποίες αποτελούν την κινητήριο δύναμη για αλλαγή στην Ελλάδα», δήλωσε ο Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Αιτήσεις συμμετοχής στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2015 γίνονται πλέον δεκτές μέσω της ιστοσελίδας του Βραβείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicaward.com.

Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί στις 4 Μαρτίου 2015.

Tα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου 2015.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν στο τέλος Μαΐου 2015.

----------------------------------------

Σχετικά με το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας:

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 με σκοπό την ενίσχυση έμπειρων ή νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών με την παροχή χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Ο Όμιλος Libra Group έχει δεσμευθεί για χρηματοδότηση  άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, που θα βοηθήσει τους  επιχειρηματίες στην Ελλάδα να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξή του. Συμμέτοχοι στο πρόγραμμα του Βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, συμβάλλοντας στην κατάρτιση και εκπαίδευση των νικητών και όχι μόνο από το 2014, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο κος Δημήτρης Γουλανδρής.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας  είναι η Antidote, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η People for Business, η Reed Smith, η S&Team και η SAP Hellas.

www.hellenicaward.com

Σχετικά με τον Όμιλο Libra Group:

O Όμιλος Libra Group είναι μια διεθνής οικογενειακή επιχείρηση που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν σε πέντε ηπείρους. Ο Όμιλος  δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπλοΐα, τη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ξεκινώντας από μια ναυτιλιακή επιχείρηση με έτος ίδρυσης το 1976, ο Όμιλος Libra Group, που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη,  διακρίνεται από έναν συνδυασμό παραδοσιακών αξιών, νέων ιδεών και μιας ευέλικτης νοοτροπίας που του επιτρέπει να ανιχνεύει και να αξιοποιεί τις αναδυόμενες ευκαιρίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ακόλουθο ιστότοπο, www.libra.com

Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative):

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα, που το όραμά του είναι, μέσω της γενναιοδωρίας της ελληνικής Διασποράς και Φιλελληνικής κοινότητας, vα αναπτύξει βιώσιμα οικονομικά προγράμματα και προγράμματα βελτίωσης των επιχειρήσεων για να οδηγήσει τους Έλληνες σε μια μακροπρόθεσμη ευημερία.

http://www.thehellenicinitiative.org

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Χρίστη Σωτηρίου
V+O COMMUNICATION
Τηλ: +30 211 75 01 213
Email: csot@vando.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2014 02.06.2014
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

Τέσσερεις επιχειρηματικές προτάσεις επιλέχθηκαν ανάμεσα από περίπου πεντακόσιες και θα λάβουν χρηματοδότηση ύψους €700.000, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη για την άμεση υλοποίησή τους

Αθήνα, 2 Ιουνίου, 2014

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε στις 31 Μαΐου τους τέσσερεις φετινούς νικητές του Βραβείου, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα όλους τους πόρους που απαιτούνται για την επιτυχημένη υλοποίηση της επιχείρησής τους, όπως χρηματοδότηση συνολικού ύψους €700.000, υπηρεσίες υποστήριξης, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από έναν πολύπειρο σύμβουλο επιχειρήσεων-μέντορα. Φέτος, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας δέχτηκε 67% περισσότερες αιτήσεις μέσω της ιστοσελίδας του, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 488 συνολικά κατατεθειμένες αιτήσεις.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας αποτελεί έναν θεσμό που χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, έχοντας στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και τη στήριξη των πλέον υποσχόμενων νέων επιχειρήσεων της Ελλάδας.

Οι νικήτριες ιδέες επιλέχθηκαν βάσει του επιχειρηματικού τους πλάνου και οράματος, το οποίο αφενός επιδεικνύει την απαραίτητη δημοσιονομική σοβαρότητα και πειθαρχία, ενώ αφετέρου, είναι σε θέση να συμβάλλει άμεσα και καθοριστικά στην προώθηση της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας για το 2014 είναι οι ακόλουθοι:

Νικητής 1: ’ΆNASSA ORGANICS - Μια νέα σειρά από premium τσάι βοτάνων και αφεψήματα. Η Anassa Organics επιλέγει την καλύτερη ποιότητα ελληνικών βιολογικών προϊόντων με εκλεκτή γεύση και αρώματα. Τα προϊόντα παρουσιάζονται σε πακέτα με εξαιρετικά δημιουργικό και σύγχρονο branding, που μετατρέπουν την παρασκευή αρωματικών ροφημάτων βοτάνων σε τελετουργικό. Η σειρά Anassa Organics απευθύνεται στη διεθνή αγορά.
Αιτούσες: Αφροδίτη Φλώρου, Γιάννα Ματθαίου.

Νικητής 2: e-satisfaction - Η πρώτη, ανεξάρτητη πλατφόρμα που καταγράφει ολόκληρη την εμπειρία διαδικτυακής αγοράς των e-shoppers από την περιήγηση μέχρι την παραγγελία και την παράδοση. Το e-satisfaction επιδιώκει να γίνει μία ευρέως διαδεδομένη και αξιόπιστη πηγή αναφοράς και πληροφόρησης για τους καταναλωτές, καθώς επίσης και ένας πολύτιμος διαδραστικός μηχανισμός feedback και αναφορών για ηλεκτρονικά καταστήματα σε
παγκόσμιο επίπεδο.
Αιτούντες: Στέλιος Ηλιάκης, Ξένια Κούρτογλου, Κατερίνα Πραματάρη.

Νικητής 3: Open Circle - Πρόκειται για μία διαδικτυακή κοινότητα, όπου επιχειρηματίες με όραμα παρουσιάζουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες για την προώθηση συνεργασιών με επενδυτές που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάπτυξή τους. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό crowdfunding, αυτό το “equity crowdfunding” παρέχει μια σαφή δίοδο για τη συμμετοχή με ίδια κεφάλαια στις εταιρείες που συμμετέχουν.
Αιτών: Σωκράτης Πλούσσας.

Νικητής 4: RTsafe - Ως αποτέλεσμα εκτεταμένης επιστημονικής έρευνας, τα προϊόντα της RTsafe έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας στους ασθενείς με καρκίνο με ένα μοναδικό εξατομικευμένο τρόπο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις πιθανότητες παρενεργειών της θεραπείας.
Αιτούντες: Ευάγγελος Παππάς, Θωμάς Μαρής, Νικόλαος Στεργιόπουλος.


«Είμαστε περήφανοι που το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας συνεχίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά να αναδεικνύει την έμφυτη δημιουργικότητα των Ελλήνων και να στηρίζει με συνέπεια τα πλέον υποσχόμενα επιχειρηματικά σχέδια που αναμένεται να συνδράμουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας», δήλωσε ο Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. «Επιπλέον, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας στάθηκε η αφορμή, τόσο για τους φετινούς νικητές, όσο και για τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους που δεν προκρίθηκαν, προκειμένου να συνθέσουν με σοβαρότητα το επιχειρηματικό τους πλάνο και να διαπιστώσουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον άνθρωπο που έχει δημιουργικές ιδέες και όραμα για το μέλλον».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2014: «Είναι για εμένα ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή που βρίσκομαι μαζί σας, για 2η συνεχόμενη χρονιά. Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας αποτελεί πλέον θεσμό για την Ελληνική επιχειρηματικότητα, το οποίο επιβραβεύει την αριστεία και αναδεικνύει τη δυναμική της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του εθελοντισμού. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην κριτική επιτροπή για την δύσκολη επιλογή των επιχειρηματικών προτάσεων που θα διεκδικήσουν την εδραίωσή τους στην Ελληνική αγορά.
Η χώρα μας έχει αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η οποία εγγυάται την ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και κοινωνική ευημερία. Στην επιχειρηματικότητα, όπως και στην αποψινή Βράβευση, πρωταγωνιστής είναι ο ιδιωτικός τομέας και η επιχειρηματική κοινότητα, ενώ το κράτος πρέπει να έχει την πολύ σημαντική υποχρέωση να είναι αρωγός και συμπαραστάτης».


Μοναδικός σκοπός του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες, να παροτρύνει τη συμμετοχή και να εμπνεύσει τόσο έμπειρους επιχειρηματίες, όσο και νέους επιχειρηματίες που αναζητούν ουσιαστική υποστήριξη στο νέο επιχειρηματικό τους εγχείρημα. Οι επιχειρήσεις των τεσσάρων νικητών του 2013 βρίσκονται πλέον σε πλήρη λειτουργία και γνωρίζουν εμπορική επιτυχία ανάλογη με αυτή που προβλέπεται στο επιχειρηματικό τους σχέδιο.

Το Libra Group έχει δεσμευτεί για πάνω από €7 εκατομμύρια προς χρηματοδότηση του προγράμματος. Μεταξύ άλλων χρηματοδοτών είναι και η εγκατεστημένη στην Αυστραλία εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd, που έχει συνεισφέρει στο πρόγραμμα US$500.000, καθώς και ο Δημήτρης Γουλανδρής, ο οποίος προσέφερε €250.000 στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, το 2014. Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει επίσης από το 2013 στο πρόγραμμα, προσφέροντας την πολύτιμη υποστήριξή της στους συμμετέχοντες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, μέσω του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.hellenicaward.com
----------------------------------------------------------------------


Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative):
Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη:

• Αντιμετώπιση της κρίσης – υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών υψηλού κύρους που παρέχουν ζωτικής σημασίας ασφάλεια σε οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

• Επιχειρηματικότητα – συμβολή στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών που έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις θα μετατρέψουν σημαντικές ιδέες σε βιώσιμες και κοινωνικές επιχειρήσεις.

• Οικονομική ανάπτυξη – κινητοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ελληνική οικονομία, διαμορφώνοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη ευημερία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να διασφαλίσουμε για τους ανθρώπους στην Ελλάδα μια ζωή με υψηλή ποιότητα. Ας το κάνουμε ΤΩΡΑ και ας το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Περισσότερες πληροφορίες στο website: http://www.TheHellenicInitiative.org/
                                                           http://onegreece.org

Like us on Facebook: http://www.facebook.com/thehellenicinitiative

Follow us on Twitter:   #OneGreece


Σχετικά με το Libra Group:
Το Libra Group είναι μια διεθνής οικογενειακή επιχείρηση που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν σε πέντε ηπείρους. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπλοΐα, την διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ξεκινώντας από μια ναυτιλιακή επιχείρηση με έτος ίδρυσης το 1976, το Libra Group που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη, διακρίνεται από έναν συνδυασμό παραδοσιακών αξιών, νέων ιδεών και μιας ευέλικτης νοοτροπίας που του επιτρέπει να ανιχνεύει και να αξιοποιεί τις αναδυόμενες ευκαιρίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ακόλουθο ιστότοπο, www.libra.com


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
κα Χρίστη Σωτηρίου, V+O COMMUNICATION, τηλ.: +30 211 75 01 213, mail: csot@vando.gr                                                   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2014 14.05.2014
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες θα διεκδικήσουν ως έπαθλο χρηματοδότηση ύψους €700.000

Αθήνα, 14 Μαΐου, 2014

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοινώνει τους δέκα υποψήφιους επιχειρηματίες που διεκδικούν χρηματοδότηση ύψους έως και €700.000, καθώς επίσης και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), προκειμένου να υλοποιήσουν με επιτυχία την επιχειρηματική τους ιδέα.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας αποτελεί έναν θεσμό που χρηματοδοτείται και διαχειρίζεται από το Libra Group, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, και έχει ως στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και τη στήριξη των πλέον υποσχόμενων νέων επιχειρήσεων της Ελλάδας, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης.

Κατά τη φετινή διοργάνωση του θεσμού, περισσότερα από 1000 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (www.hellenicaward.com), ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 488 επιχειρηματικά σχέδια. Η κριτική επιτροπή του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, η οποία απαρτίζεται από πολύπειρους επιχειρηματίες, εξέτασε όλες τις προτάσεις προσεκτικά και επέλεξε τα δέκα επικρατέστερα επιχειρηματικά πλάνα, λαμβάνοντας υπόψη τις βασικές προϋποθέσεις του Βραβείου: τόσο οι διαγωνιζόμενοι, όσο και η νέα τους επιχείρηση θα πρέπει να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, ενώ τα επιχειρηματικά τους σχέδια θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από καινοτομία, οικονομική σοβαρότητα και πειθαρχία, προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και βιωσιμότητα.

Ειδικότερα, παρατίθεται η λίστα με τους δέκα φιναλίστ και σύντομη περιγραφή των επιχειρηματικών τους προτάσεων:

1. hp-necovery - Τεχνολογία ενεργειακής αναβάθμισης των υφιστάμενων οικιακών Φ/Β εγκαταστάσεων. Αυτό το καινοτόμο προϊόν αυξάνει την αποτελεσματικότητα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και εξοικονομεί ενέργεια για την παραγωγή ζεστού νερού. Το hp-necovery παρατείνει επίσης τη διάρκεια ζωής των ηλιακών πάνελ. Το προϊόν έχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και απευθύνεται τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά.
Αιτούντες: Αναστασία Ραπτοπούλου, Βασίλης Σούλιος.

2. RTsafe - Ως αποτέλεσμα εκτεταμένης επιστημονικής έρευνας, τα προϊόντα της RTsafe έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας στους ασθενείς με καρκίνο με ένα μοναδικό εξατομικευμένο τρόπο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις πιθανότητες παρενεργειών της θεραπείας.
Αιτούντες: Ευάγγελος Παππάς, Θωμάς Μαρής, Νικόλαος Στεργιόπουλος.

3. ’ΆNASSA ORGANICS - Μια νέα σειρά από premium τσάι βοτάνων και αφεψήματα. Η Anassa Organics επιλέγει την καλύτερη ποιότητα ελληνικών βιολογικών προϊόντων με εκλεκτή γεύση και αρώματα. Τα προϊόντα παρουσιάζονται σε πακέτα με εξαιρετικά δημιουργικό και σύγχρονο branding, που μετατρέπουν την παρασκευή αρωματικών ροφημάτων βοτάνων σε τελετουργικό. Η σειρά Anassa Organics απευθύνεται στη διεθνή αγορά.
Αιτούσες: Αφροδίτη Φλώρου, Γιάννα Ματθαίου.

4. ZEUS+DIONE CONCEPT STORE - Η Zeus+Dione είναι ένα πολυτελές brand που διαθέτει αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα εμπνευσμένα από την Ελληνική Κληρονομιά. Το νέο Concept Store της εταιρείας θα αποτελέσει την πλατφόρμα για άλλους επιδέξιους καλλιτέχνες, σχεδιαστές, κατασκευαστές και δεξιοτέχνες να πωλούν τα δικά τους προϊόντα. Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει ως στόχο να μεταφέρει το brand Zeus+Dione σε ένα νέο πεδίο, ως ένα κομβικό σημείο για διάφορα παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα και κομψοτεχνήματα.
Αιτούσες: Mareva Grabowski, Δήμητρα Κολοτούρα.

5. Open Circle - Πρόκειται για μία διαδικτυακή κοινότητα, όπου επιχειρηματίες με όραμα παρουσιάζουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες για την προώθηση συνεργασιών με επενδυτές που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάπτυξή τους. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό crowdfunding, αυτό το “equity crowdfunding” παρέχει μια σαφή δίοδο για τη συμμετοχή με ίδια κεφάλαια στις εταιρείες που συμμετέχουν.
Αιτών: Σωκράτης Πλούσσας.

6. e-satisfaction - Η πρώτη, ανεξάρτητη πλατφόρμα που καταγράφει ολόκληρη την εμπειρία διαδικτυακής αγοράς των e-shoppers από την περιήγηση μέχρι την παραγγελία και την παράδοση. Το e-satisfaction επιδιώκει να γίνει μία ευρέως διαδεδομένη και αξιόπιστη πηγή αναφοράς και πληροφόρησης για τους καταναλωτές, καθώς επίσης και ένας πολύτιμος διαδραστικός μηχανισμός feedback και αναφορών για ηλεκτρονικά καταστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αιτούντες: Στέλιος Ηλιάκης, Ξένια Κούρτογλου, Κατερίνα Πραματάρη.

7. Bunkering at Sea - Μία ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει τις βέλτιστες, διαφανείς και ανταγωνιστικές σε κόστος λύσεις για την προσφορά και ζήτηση ναυτιλιακού καυσίμου (Bunkers) συνδέοντας τους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων (πλοιοκτητών και ναυλωτών) με τους προμηθευτές καυσίμων ή με διαμεσολαβητές (Bunker Brokers) σε όλο τον κόσμο. Το σύστημα λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο με ηλεκτρονικές δημοπρασίες.
Αιτούντες: Νικόλαος Γαβαλάς, Δημήτριος Σπυρόπουλος.

8. Super - Το Super είναι μια εφαρμογή για smartphones που επιδιώκει να φέρει την επανάσταση στον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Αυτή η εφαρμογή ανταμοιβής επιτρέπει στους αγοραστές να λάβουν επιστροφή μετρητών στις αγορές τους, χωρίς να χρειάζεται να εξαργυρώσουν κουπόνια, προσφορές ή να συλλέγουν πόντους. Το σύστημα λειτουργεί για on-line αγορές αλλά και για αγορές σε μια ευρεία γκάμα καταστημάτων, επιτρέποντας στους πελάτες, αφού πρώτα αλληλοεπιδράσουν μέσα στην εφαρμογή με τις μάρκες που αγαπούν, να ανταμείβονται στη συνέχεια με πραγματικά χρήματα. Η εφαρμογή αυτή επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας και πιστότητας των συνεργαζόμενων εταιριών με το πελατολόγιό τους και όχι απλά ένα σύστημα διανομής προσφορών & εκπτώσεων.
Ο υποψήφιος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας.

9. Folding Project - Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα και ανάπτυξη η “Velo Lab” έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει ένα νέο είδος πτυσσόμενου ποδηλάτου, με την εμπορική ονομασία Folding Project (FP). To FP προσφέρει ένα καινοτόμο σχέδιο με χαρακτηριστικά που απευθύνονται στην αυξανόμενη κοινότητα των αστικών ποδηλατών. Η ηλεκτρική έκδοση του ποδηλάτου με την “αόρατη” μπαταρία και το “μονόμπρατσο” πλαίσιο, ζυγίζει λιγότερο από 18 κιλά και θέτει νέα πρότυπα σε αυτή την κατηγορία ποδηλάτων.
Αιτούντες: Στάθης Στασινόπουλος, Στάθης Μακρής, Φάνης Ρήγας, Ξένια Σπύρου, Νίκος Πεχλιβανίδης, Χριστιάννα Πούλου.

10. VK - Η Βίκυ Καγιά έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει και να κεφαλαιοποιήσει την 20ετή εμπειρία της δίπλα σε διεθνείς, κορυφαίους σχεδιαστές, δημιουργώντας το δικό της fashion brand, “VK”. Στόχος είναι να φέρει στο διεθνές προσκήνιο την ελληνική μόδα, δημιουργώντας ένα high-end fashion brand το οποίο θα στελεχώνεται από νεαρά και ανερχόμενα ταλέντα Ελλήνων σχεδιαστών μόδας. Το VK θα αποτελέσει το fashion brand μέσω του οποίου, θα αναδεικνύονται τα νέα ταλέντα στη διεθνή βιομηχανία της Μόδας, λαμβάνοντας την αναγνώριση που τους αξίζει.
Αιτούσα: Βίκυ Καγιά.

Οι φετινοί νικητές θα αναδειχθούν και θα βραβευθούν τέλη Μαΐου του 2014.

Μοναδικός σκοπός του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, να δημιουργήσει ευκαιρίες, να παροτρύνει τη συμμετοχή και να εμπνεύσει τόσο έμπειρους, όσο και νέους επιχειρηματίες που αναζητούν ουσιαστική υποστήριξη στο πρώτο επιχειρηματικό τους εγχείρημα. Το Libra Group έχει δεσμευτεί για πάνω από €7 εκατομμύρια προς χρηματοδότηση του προγράμματος. Μεταξύ άλλων χρηματοδοτών είναι και η εγκατεστημένη στην Αυστραλία εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd, που έχει συνεισφέρει στο πρόγραμμα US$500.000, καθώς και ο Δημήτρης Γουλανδρής, ο οποίος προσέφερε €250.000 στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας το 2014. Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα, προσφέροντας την πολύτιμη υποστήριξή της στους συμμετέχοντες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, μέσω του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, από το 2013. Επιπλέον, πρόσφατα επιτεύχθηκε μία νέα συνεργασία με την SAP Hellas, την Ελληνική θυγατρική του παγκοσμίως κορυφαίου παρόχου λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Η SAP θα υποστηρίξει σημαντικά τους νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, παρέχοντάς τους δωρεάν υπηρεσίες και λύσεις.


Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας δήλωσε: «Η υψηλή ποιότητα των επιχειρηματικών προτάσεων που κατατέθηκαν φέτος, αποδεικνύει ότι οι Έλληνες διαθέτουν δημιουργικότητα και δομημένη επιχειρηματική σκέψη, η οποία λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να πραγματωθεί. Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας έχει ως αποστολή να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε αυτή η επιχειρηματική σκέψη να υλοποιηθεί με επιτυχία και να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία. Μας περιμένει το δύσκολο έργο της επιλογής των φετινών νικητών, αλλά είμαστε βέβαιοι πως οι ιδέες που θα βραβευθούν θα δώσουν σημαντική ώθηση στο ελληνικό επιχειρείν».


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βραβείο στο http://www.hellenicaward.com/


------------------------------------------

Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative):
Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη:

• Αντιμετώπιση της κρίσης – υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών υψηλού κύρους που παρέχουν ζωτικής σημασίας ασφάλεια σε οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.
• Επιχειρηματικότητα – συμβολή στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών που έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις θα μετατρέψουν σημαντικές ιδέες σε βιώσιμες και κοινωνικές επιχειρήσεις.
• Οικονομική ανάπτυξη – κινητοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ελληνική οικονομία, διαμορφώνοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη ευημερία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να διασφαλίσουμε για τους ανθρώπους στην Ελλάδα μια ζωή με υψηλή ποιότητα. Ας το κάνουμε ΤΩΡΑ και ας το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Περισσότερες πληροφορίες στο website: http://www.TheHellenicInitiative.org/
                                                                  http://onegreece.org

Like us on Facebook: http://www.facebook.com/thehellenicinitiative

Follow us on Twitter:  #OneGreece


Σχετικά με τον Όμιλο Libra:
Ο Όμιλος Libra είναι μια διεθνής οικογενειακή επιχείρηση που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν σε πέντε ηπείρους. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπλοΐα, την διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ξεκινώντας από μια ναυτιλιακή επιχείρηση με έτος ίδρυσης το 1976, ο Όμιλος Libra που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη, διακρίνεται από έναν συνδυασμό παραδοσιακών αξιών, νέων ιδεών και μιας ευέλικτης νοοτροπίας που του επιτρέπει να ανιχνεύει και να αξιοποιεί τις αναδυόμενες ευκαιρίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ακόλουθο ιστότοπο, www.libra.com.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
κα Χρίστη Σωτηρίου, V+O COMMUNICATION, τηλ.: +30 211 75 01 213, mail: csot@vando.gr
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΣΤΙΣ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
12.02.2014
«ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ»


Συνδιοργάνωση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας και της Εξέλιξης, μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς


ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα 12 Φεβρουαρίου 2014 – Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και η Τράπεζα Πειραιώς προσκαλούν συμμετέχοντες του Βραβείου αλλά και όσους σχεδιάζουν να συστήσουν μία νέα επιχείρηση στην Ελλάδα να συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Από την Ιδέα στην Επιχείρηση: Πώς να πετύχετε τον στόχο σας» στις 17 Φεβρουαρίου 2014. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη.

Εκπρόσωποι του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας θα παρουσιάσουν το Βραβείο, θα εξηγήσουν πώς λειτουργεί και πώς γίνεται η αίτηση σε αυτό. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μοιράσουν τις εμπειρίες τους οι 4 βραβευμένοι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2013. Επίσης, στελέχη της Εξέλιξης και της Τράπεζας Πειραιώς θα παρέχουν καθοδήγηση σχετικά με τη δημιουργία ενός business plan και με την εύρεση χρηματοδότησης.


ΟΜΙΛΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

- Ο κ. Γιώργος Κατσουράνης, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη ΑΕ, θα μιλήσει για την Εξέλιξη ως Κέντρο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας
- Ο κ. Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, θα παρουσιάσει το Βραβείο και τον τρόπο λειτουργίας του.
- Ο κ. Λουκάς Πηλίτσης, Chief Executive Officer της Piraeus Equity Advisors, θα μιλήσει για την εφαρμογή Επιτυχημένων Παγκόσμιων Μεθόδων που βοηθούν Νέους Επιχειρηματίες να φτιάξουν ένα sartup
- O κ. Νούσιας Αλέξανδρος, Αναλυτής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, θα εξηγήσει τη διαδικασία της αίτησης λεπτομερώς
- Ο Δρ Κωνσταντίνος Κυρίτσης, Founder & Managing Director of StudySmart Group, θα μιλήσει για τα 3 κοινά λάθη που κάνουν οι Επιχειρηματίες
- Οι βραβευμένοι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2013, Stella Mare, rabt, Different & Different και Casa Parlante θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις Εμπειρίες τους.

Δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://ow.ly/tyJgX

Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη
www.excelixi.org
info@excelixi.org
tel: 2106291111 - 2106291490
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ €250,000 ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
04.02.2014

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ €250,000 ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

- Θα συμμετάσχει επίσης στην κριτική επιτροπή του Βραβείου και θα αναλάβει τον ρόλο του μέντορα για τους νικητές

 

ΑΘΗΝΑ, 04 Φεβρουαρίου 2014 - Το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας» ανακοινώνει ότι ο κος Δημήτρης Ι. Γουλανδρής δεσμεύθηκε να προσφέρει €250,000 στο ετήσιο αυτό πρόγραμμα βράβευσης που δίνει την ευκαιρία, τόσο σε έμπειρους, όσο και σε υποσχόμενους επιχειρηματίες στην Ελλάδα να υλοποιήσουν μία νέα επιχειρηματική ιδέα, παρέχοντάς τους όλους τους πόρους που απαιτούνται. Ο κος Γουλανδρής θα συμμετάσχει επίσης στην κριτική επιτροπή του Βραβείου και θα αναλάβει τον ρόλο του συμβούλου επιχειρήσεων- μέντορα για τους νικητές, ξεκινώντας από τη φετινή διοργάνωση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Το 2013, που ήταν η χρονιά έναρξης του Βραβείου, αναδείχθηκαν τέσσερις νικητές, οι οποίοι έλαβαν €575,000  σε μορφή άτοκης χρηματοδότησης, καθώς και την απαραίτητη συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση για τις επιχειρήσεις τους. Φέτος το συνολικό ποσό που οι νικητές θα μοιραστούν ανέρχεται στις €700,000 περίπου. Ο θεσμός του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, που ίδρυσε, χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται ο Όμιλος Libra για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, βοηθά τους Έλληνες επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες και να αναπτυχθούν μέσα από την υλοποίηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. 

 «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που διαμορφώνεται μια ολοένα και μεγαλύτερη κοινότητα από μεμονωμένους συνεργάτες και επιχειρήσεις, οι οποίοι στηρίζουν το Βραβείο, είτε μέσω της επιχειρηματικής υποστήριξης που προσφέρουν, είτε μέσω δωρεών προς αυτό, όπως αυτή που τόσο γενναιόδωρα πραγματοποίησε ο Δημήτρης Γουλανδρής. Επιπλέον, είμαστε ευγνώμονες που ο κ. Γουλανδρής θα συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του Βραβείου και που κάποιες από τις νικήτριες επιχειρήσεις θα έχουν την τύχη να ωφεληθούν από τις γνώσεις και την εμπειρία του ως μέντορα», δήλωσε ο Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Ο Δημήτρης Γουλανδρής είναι ο ιδρυτής του The Cycladic Group που δημιουργεί και επενδύει σε επιχειρήσεις. Δημιούργησε τον Όμιλο το 2002 προκειμένου να αξιοποιήσει κεφάλαια για λογαριασμό της οικογένειάς του και άλλων επενδυτών. Ο Όμιλος έχει επενδύσει σε περισσότερες από 40 επιχειρήσεις και έχει ιδρύσει πέντε νέες επιχειρήσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ινδία, Αφρική και Λατινική Αμερική.  Επιπλέον ο  Όμιλος συνεργάζεται στενά με επενδυτές, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων τους. Ο Δημήτρης Γουλανδρής συμμετέχει ακόμη σε κοινωφελείς δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης στο Λονδίνο και στο Knightsbridge School International Foundation που αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης σε ταλαντούχα παιδιά που προέρχονται από λιγότερο προνομιούχες οικογένειες.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 με σκοπό την ενίσχυση έμπειρων ή νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών με την παροχή χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Ο Όμιλος Libra έχει δεσμευθεί για πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας που θα βοηθήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων υποστηρικτών του θεσμού είναι η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία, η οποία συμμετέχει με 500.000 δολάρια ΗΠΑ στο πρόγραμμα του Βραβείου. Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.hellenicaward.com

 

------------------------------------------

Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative)

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα παγκόσμιο, μη-κερδοσκοπικό, μη-κυβερνητικό ίδρυμα, που το όραμά του είναι, μέσω της γενναιοδωρίας της ελληνικής Διασποράς και Φιλελληνικής κοινότητας, vα αναπτύξει βιώσιμα οικονομικά προγράμματα και προγράμματα βελτίωσης των επιχειρήσεων για να οδηγήσει τους Έλληνες σε μια μακροπρόθεσμη ευημερία. Όλοι μαζί - All Together. http://www.thehellenicinitiative.org

Κάντε “Like” στη σελίδα του ΤΗΙ στο Facebook και μάθετε περισσότερα για τους φιναλίστ και τους νικητές του βραβείου:http://www.facebook.com/thehellenicinitiative

“Follow” THI στο Twitter:@THI_OneGreece (http://twitter.com/THI_OneGreece

Σχετικά με τον Όμιλο Libra

Ο Όμιλος Libra είναι μια διεθνής οικογενειακή επιχείρηση που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν σε πέντε ηπείρους. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπλοΐα, την διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ξεκινώντας από μια ναυτιλιακή επιχείρηση με έτος ίδρυσης το 1976, ο Όμιλος Libra που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη,  διακρίνεται από έναν συνδυασμό παραδοσιακών αξιών, νέων ιδεών και μιας ευέλικτης νοοτροπίας που του επιτρέπει να ανιχνεύει και να αξιοποιεί τις αναδυόμενες ευκαιρίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ακόλουθο ιστότοπο.                                                        

www.libra.com

 


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

κα Μαρία Γάτσου, V+O COMMUNICATION, τηλ.: +30 211 75 01 230, mail: mg@vando.gr

κα Χρίστη Σωτηρίου, V+O COMMUNICATION, τηλ.: +30 211 75 01 213, mail: csot@vando.gr


ΕΝΑΡΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2014 11.11.2013

 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2014 ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ

-          Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2014

-          Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην Κριτική Επιτροπή και παρέχει υποστήριξη προς τους νικητές και συμμετέχοντες του Βραβείου

-          Χρηματοδότηση που ανέρχεται στις 700.000 ευρώ

ΑΘΗΝΑ, 11 Νοεμβρίου 2013 – Το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας» ανακοινώνει την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα βράβευσης για το έτος 2014. Ο διαχειριζόμενος από τον Όμιλο Libra –για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας– θεσμός του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας ξεκίνησε το 2012 και έχει ως στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και τη στήριξη των πλέον υποσχόμενων νέων επιχειρήσεων της Ελλάδας. Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε νέους επιχειρηματίες στη Ελλάδα, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια χαρακτηρίζονται από καινοτομία, προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας, χρηματοοικονομική πειθαρχία και βιωσιμότητα.

Κάθε χρόνο, ένας έως πέντε νικητές θα βραβεύονται με τους πόρους που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας: χρηματοδότηση, υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση από έναν πολύπειρο σύμβουλο επιχειρήσεων-μέντορα. Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που θα δοθεί στους νικητές του Βραβείου θα είναι περίπου 700.000 ευρώ, μετά και την πολύτιμη συνεισφορά νέων υποστηρικτών του, συμπεριλαμβανομένης και της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει δεσμευτεί για τη στήριξή της προς το Βραβείο για τα επόμενα πέντε έτη.

Το 2013, που ήταν η χρονιά έναρξης του Βραβείου, περισσότερα από 800 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (www.hellenicaward.com), ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 295 επιχειρηματικά σχέδια. Οι κριτές εξέτασαν κάθε πρόταση προσεκτικά προτού επιλέξουν τις δέκα επικρατέστερες και προτού αναδείξουν τους τέσσερις τελικούς νικητές.

Όλοι οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2013 έχουν θέσει πλέον τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε πλήρη ανάπτυξη, συμβάλλοντας ενεργά στη δημιουργία άνω των 250 άμεσων και έμμεσων νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι περσινοί νικητές είναι:

· η Stella Mare, μία επιχείρηση επεξεργασίας θαλασσινών που στοχεύει τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις εξαγωγές,

· η Casa Parlante, ένα «ζωντανό μουσείο» που αναπαριστά την ατμόσφαιρα μίας ιστορικής έπαυλης του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα,

· η Different & Different, μία ακαδημία μαγειρικής τέχνης και επιχείρηση catering,

· το «rabt», μία εφαρμογή mobile video για smartphones και tablets.

Οι επιχειρήσεις αυτές αναμένεται ως το τέλος του πρώτου χρόνου λειτουργίας τους να επιτύχουν συνολικά κύκλο εργασιών που θα υπερβαίνει το 1,7 εκατομμύριο ευρώ. Όλες οι επιχειρήσεις έχουν υποστηριχθεί από έμπειρους συμβούλους-μέντορες από τον όμιλο Libra, καθώς και από μια σειρά ελληνικών επιχειρήσεων που προσέφεραν αφιλοκερδώς σημαντική στήριξη, τόσο σε νομικό επίπεδο, όσο και στους τομείς ανθρώπινου δυναμικού και μάρκετινγκ.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται πλέον δεκτές για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2014 μέσω της ιστοσελίδας του Βραβείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicaward.com.

Η ημερομηνία λήξης των εγγραφών είναι η 1η Μαρτίου 2014 και τα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν δημοσίως τον Απρίλιο του 2014.

Οι νικητές θα αναδειχθούν και θα βραβευθούν τον Μάιο του 2014.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν:

•         άτομα που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία,

•         ομάδες προσώπων, ακόμη και αν δεν έχουν συστήσει εμπορική εταιρεία, και

•         υφιστάμενες ιδιωτικές -μη εισηγμένες- εταιρείες οι οποίες είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.


Προϋπόθεση της βράβευσης είναι οι διαγωνιζόμενοι να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα και να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι οι ίδιοι και η εταιρεία που θα εκπροσωπήσουν θα δραστηριοποιηθούν με έδρα την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, απαιτείται  τα βασικά στελέχη της νέας επιχείρησης (όχι υποχρεωτικά όλοι οι εργαζόμενοι) να εργάζονται στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 με σκοπό την ενίσχυση έμπειρων ή νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών με την παροχή χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Ο Όμιλος Libra έχει δεσμευθεί για πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας που θα βοηθήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων υποστηρικτών του θεσμού είναι η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία, η οποία συμμετέχει με 500.000 δολάρια ΗΠΑ στο πρόγραμμα του Βραβείου.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοινώνει επίσης σήμερα, ένα νέο υποστηρικτή του που στηρίζει το ετήσιο πρόγραμμα του Βραβείου. Η Τράπεζα Πειραιώς, όπως προαναφέρθηκε, συμφώνησε να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση των νικητών για τα επόμενα πέντε έτη, ξεκινώντας από το Βραβείο του 2014 που ανακοινώνεται σήμερα.

Επιπλέον, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη είναι μία θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς και, μέσω αυτής, θα παρέχεται υποστήριξη τόσο στους αιτούντες, όσο και στους νικητές του Βραβείου. Στοχευμένες πρωτοβουλίες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας μέσω του κέντρου Εξέλιξη θα αφορούν σε ημερίδες σχετικές με τη σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, καθώς επίσης και την αναζήτηση πιθανών πηγών χρηματοδότησης για τους συμμετέχοντες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Η εν λόγω τράπεζα, με έδρα την Αθήνα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδας. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 25.000 υπαλλήλους σε 10 χώρες και διαθέτει πάνω από 1.700 καταστήματα. Με μερίδιο αγοράς που φτάνει το 30% στον τομέα των δανείων και το 29% στον τομέα των καταθέσεων, είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας. Εξάλλου, ο κ. Γιάννης Ρόκκας της Τράπεζας Πειραιώς θα συμμετέχει στη φετινή Κριτική Επιτροπή του Βραβείου.

Σχετικά, ο κ. Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένα ίδρυμα τέτοιου κύρους συνδράμει στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε ελπίδα και ευκαιρίες στους επιχειρηματίες της Ελλάδας. Η τράπεζα συμμερίζεται την πίστη μας στη θεμελιώδη ποιότητα, την πρωτοπορία και την αποφασιστικότητα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Η γενναιόδωρη συνεισφορά της στη χρηματοδότηση του Βραβείου θα ενισχύσει με απτό τρόπο τη στήριξη που θα προσφέρουμε στους νικητές κατά τα ερχόμενα έτη».

----------------------------------------

Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative):

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (TheHellenicInitiative) ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα παγκόσμιο, μη-κερδοσκοπικό, μη-κυβερνητικό ίδρυμα, που το όραμά του είναι, μέσω της γενναιοδωρίας της ελληνικής Διασποράς και Φιλελληνικής κοινότητας, vα αναπτύξει βιώσιμα οικονομικά προγράμματα και προγράμματα βελτίωσης των επιχειρήσεων για να οδηγήσει τους Έλληνες σε μια μακροπρόθεσμη ευημερία.

 http://www.thehellenicinitiative.org

Like us on Facebook:http://www.facebook.com/thehellenicinitiative

 Follow us on Twitter:@thi_onegreece

Σχετικά με τον Όμιλο Libra

Ο Όμιλος Libra είναι μια διεθνής οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπλοΐα, την διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με αφετηρία την ναυτιλία η εταιρεία  αναπτύχθηκε σε όμιλο που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες και λειτουργεί σε 25 γραφεία σε τέσσερις ηπείρους. Ο Όμιλος Libra έχει σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. www.libra.com.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

κα Μαρία Γάτσου, V+O COMMUNICATION, τηλ.: +30 211 75 01 230, mail: mg@vando.gr

κα ΈλεναΧουλιάρα, V+O COMMUNICATION, τηλ.: +30 211 75 01 256, mail: ech@vando.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2013 25.04.2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2013

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ €500.000 ΠΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥΣ

ΑΘΗΝΑ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2013 –Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε χθες τους τέσσερις νικητές που θα λάβουν χρηματοδότηση εκκίνησης των επιχειρήσεών τους καθώς και καθοδήγηση αλλά και συμβουλευτική επιχειρηματική υποστήριξη. Το Βραβείο που χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται ο Όμιλος Libra εκ μέρους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI), βοηθά επιχειρηματίες από την Ελλάδα να άρουν τα οικονομικά εμπόδια και να επιδοθούν στην αναζήτηση καινοτόμων επιχειρηματικών πλάνων. Ο Όμιλος Libra έχει δεσμευτεί για €5.000.000 προς το βραβείο και, αρχικά προσέφερε χρηματοδότηση €500.000 προς τις νικήτριες ιδέες του 2013, ωστόσο προκρίθηκε η αύξηση του φετινού συνολικού ποσού χρηματοδότησης στις €575.000, καθόσον τα επιχειρηματικά πλάνα των νικητών ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικά όσο και ελπιδοφόρα. Το επιπλέον ποσό χρηματοδότησης θα χορηγηθεί από τον Όμιλο Jalouise Pty Ltd, άλλον έναν υποστηρικτή της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Οι νικητές για το 2013 είναι οι εξής:

• Stella Mare - Η εταιρεία θα έχει σαν αντικείμενο την φιλετοποίηση και επεξεργασία σαρδέλας και γαύρου ελληνικών θαλασσών, την ωρίμανση των δύο αυτών προϊόντων σε οικολογικό ξύδι και την συντήρησή τους σε οικολογικό ελαιόλαδο μαζί με πρόσθεση μπαχαρικών και μυρωδικών για το γευστικό αρωμάτισμα του προϊόντος.
Η εταιρεία θα λάβει χρηματοδότηση ύψους €190.000.
Αιτούντες: κ. Γιώργος Τεριζάκης, κα. Αγγελική Τσιμπλή

• Corfu Living History Museum – Μουσειακή έκθεση εν είδη αυθεντικού παλαιού κερκυραϊκού αρχοντικού, όπου θα παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή μίας τυπικής οικογένειας ευγενών του 19ου αιώνα, με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες, πραγματικές μυρωδιές και ήχους εκείνης της εποχής, ώστε ο επισκέπτης να "ταξιδεύει" στο παρελθόν, έχοντας μία ιδιαίτερη και ολοκληρωμένη εμπειρία.
Η εταιρεία θα λάβει χρηματοδότηση ύψους €145.000.
Αιτούντες: κα. Αικατερίνη Ράντου, κα. Θεοδώρα Ευθυμίου

• Great Catering – Η Great Catering είναι μια νέα, καινοτόμος, τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία catering, η οποία θα εξυπηρετεί ιδιώτες, εταιρείες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις. Τα μενού δεν θα είναι τυποποιημένα, καθώς θα παρασκευάζονται από δημιουργική ομάδα με καινοτόμες μεθόδους μαγειρικής και προετοιμασίας και θα εστιάζει τόσο στην παρουσίαση όσο και στην ικανοποίηση των προσωπικών προτιμήσεων των πελατών τους.
Η εταιρεία θα λάβει χρηματοδότηση ύψους €130.000.
Αιτούσα: κα. Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου

• RabT - Το RabT είναι μια εφαρμογή για smartphones και tablets που επικεντρώνεται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία του mobile video. Πιο συγκεκριμένα, το RabT προβάλει μια σειρά από videos σχεδιασμένη ξεχωριστά για τον κάθε χρήστη. Το ποια video θα δει ο κάθε χρήστης υπολογίζεται με βάση έναν στατιστικό αλγόριθμο, ο οποίος αναλύει το προφίλ του και τη δυναμική αλληλεπίδραση που αυτός έχει με την εφαρμογή.
Η εταιρεία θα λάβει χρηματοδότηση ύψους €110.000.
Αιτούντες: κ. Γιάννης Μπρούστας, κ. Γιώργος Λέτζας, κ.Λεωνίδας Γαρύφαλλος


«Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν με την δημιουργικότητα και την προοπτική των επιχειρηματικών πλάνων των νικητών. Όλες είναι ιδέες προσγειωμένες στην πραγματικότητα και στην χρηματοοικονομική «σύνεση», στοιχεία που είναι ουσιώδη για την επιτυχία τους.

Ελπίζουμε ότι η παρεχόμενη χρηματοδότηση και επιχειρηματική υποστήριξη θα βοηθήσει κάθε νικητή/τρια να επιτύχει τους στόχους του/της», δήλωσε ο κ. Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Οι νικήτριες ιδέες επιλέχθηκαν στην βάση του επιχειρηματικού τους πλάνου, εφόσον σε αυτά ανέδειξαν καινοτομία, δημιουργία θέσεων εργασίας, χρηματοοικονομική σύνεση, βιωσιμότητα και εταιρική ευθύνη. Πέραν της εταιρικής χρηματοδότησης κάθε νικήτρια ιδέα θα λάβει επιχειρηματική υποστήριξη στην οποία θα περιλαμβάνονται: νομικά, λογιστικά, επικοινωνία και συμβουλευτική υποστήριξη στην μηχανογράφηση. Επιπροσθέτως , θα οριστεί μέντορας - υψηλά ειδικευμένο στέλεχος προερχόμενο από μια εκ των εταιρειών του Ομίλου Libra - για καθέναν από τους τέσσερις νικητές.

“Αυτοί οι επιχειρηματίες αντιπροσωπεύουν το μέλλον της Ελλάδος. Είμαστε υπερήφανοι για το κουράγιο και την αφοσίωσή τους στη δημιουργία ισχυρών επιχειρήσεων που θέτουν μία ισχυρή βάση για οικονομική αναγέννηση και ευημερία στην Ελλάδα και τους Έλληνες”, δήλωσε ο κ. Ανδρέας Ν. Λιβέρης, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό να βοηθήσει υφιστάμενους αλλά και νέους επιχειρηματίες να υλοποιήσουν νέες επιχειρηματικές ιδέες και να ξεπεράσουν τα προβλήματα που μαστίζουν την Ελλάδα. Ως πρωταρχικός υποστηρικτής του, ο Όμιλος Libra έχει δεσμευτεί για ποσό € 5.000.000 προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, ώστε να ωθήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες να υποστηρίξουν την κοινωνία τους και να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη. Η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd με έδρα την Αυστραλία, συμβάλλει περαιτέρω με το ποσό των US $ 500.000 στο πρόγραμμα των βραβείων.

Συνολικά, 838 άτομα πραγματοποίησαν εγγραφή στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, ενώ 295 επιχειρηματικά σχέδια υποβλήθηκαν εντός της προθεσμίας. Η κριτική επιτροπή εξέτασε προσεκτικά κάθε επιχειρηματικό πλάνο πριν καταλήξει στην τελική επιλογή των δέκα φιναλίστ και των νικητών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.hellenicaward.com

Απόσπασμα Ομιλίας Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Νότη Μηταράκη στην εκδήλωση απονομής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2013

«Είναι για εμένα ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή που βρίσκομαι μαζί σας εδώ απόψε. Σε μία εκδήλωση που συνδυάζει άριστα τη δυναμική της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την προσφορά του εθελοντισμού. Θα ήθελα να συγχαρώ και την Ελληνική Πρωτοβουλία (Hellenic Initiative) και τον Όμιλο Libra για την αποψινή εκδήλωση. Καθώς επίσης και στις Εταιρείες … στις οποίες απονέμεται το Βραβείο.

Και να σημειώσω ότι τέτοιες συνεργασίες δεν δρουν αθροιστικά, αλλά πολλαπλασιαστικά. Καθώς, συνεγείρουν και κινητοποιούν και άλλους. Και είναι δουλειά της Πολιτείας να τις ενθαρρύνει και να τις ενδυναμώσει. Διότι, στην παρούσα συγκυρία, η Ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα. Και για το σκοπό αυτό χρειαζόμαστε επενδύσεις: Μικρές, Μεσαίες και Μεγάλες. Χρειαζόμαστε ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.»

Η Ελληνική Πρωτοβουλία:
Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός φορέας. Ιδρύθηκε το 2012 με αποστολή να αξιοποιήσει τη γενναιοδωρία της Ελληνικής Διασποράς και των Φιλελλήνων για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του Ελληνικού λαού προς την ευημερία της χώρας. Όλοι Μαζί – All Together.
www.thehellenicinitiative.org

Like THI on Facebook and follow the finalists and winners:
http://www.facebook.com/thehellenicinitiative

Follow THI on Twitter: @THI_Hellenic

Ο Όμιλος Libra:
Ο Όμιλος Libra είναι διεθνής επιχειρηματικός όμιλος με δραστηριότητες σε πέντε κυρίως τομείς: ναυτιλία, αεροπλοΐα, ακίνητα, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ενέργεια. Με βάση αρχικά τη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Λογοθέτη, ο όμιλος Libra διακρίνεται για τη δυνατότητά του να συνδυάζει παραδοσιακές αξίες, νέες ιδέες και ευέλικτο τρόπο σκέψης προκειμένου να αξιοποιεί διαφορετικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.libra.com/gr


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:
Μαρία Γάτσου
V+O COMMUNICATION, Αθήνα
Τηλ.: +30 211 750 1230
Email: mg@vando.gr